Rengarenk Kahvaltı Fikirleri

Kahvaltı sofraları, farklı lezzetlerle buluştuğunda daha da keyifli hale gelir. Geleneksel kurabiyelerden Fransız makaronlarına ve yaratıcı sunumlarla hazırlayabileceğiniz pop keklere kadar birçok farklı tarifimiz ile kahvaltı sofralarınıza hem renk hem de lezzet katacaksınız!

Tchibo'dan lezzetli kahvaltı fikirleri ve mutfak yardımcıları

 
 
 
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Philips Ekmek Kızartma Makinesi
Entegre ekmek başlıklı ve 8 kızartma dereceli
169,95TL
129,95TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Doğal Kayın Rengi Kesme Ve Servis Tahtası
Kaliteli kayın ahşabından
49,95TL
24,95TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Brüksel Waffle Makinası
Yapışmaz plakaları: yanma ihtimlani azaltır, temizlenmesi kolaydır
329,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Kapaklı Sunum Tahtası
Buzdolabında peynir ya da sosis saklamak için ideal
59,95TL
49,95TL
 
 
 
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Mavi Sarı 2 Adet Pişirme Kalıbı
Pancake hazırlamak için de uygun
29,95TL
19,95TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Renkli 6 Adet Yumurta Kaşığı
6 farklı renkte
449,00TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Renkli 4 Adet Yumurtalık
İnce seramikten
64,95TL
39,95TL
 
 
 
 
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Beyaz Muffin Standı
12 muffin için güzel bir sergileme sunar
89,95TL
79,95TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Bambu Saplı Demlik
Kaliteli porselenden
176,95TL
99,95TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Mutfak Bıçağı Seti
Sertleştirilmiş paslanmaz çelikten üretilmiş yapışmaz bıçaklı
49,95TL
39,95TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
  • Barista French Press
Elle demleme, dolu aroma için
129,95TL
Meyveli Yoğurt

Malzemeler:

  • 1 kutu yoğurt (150 ml)
  • 800 ml pastörize süt
  • 100 gr şeker
  • 200 gr meyve (isteğe göre muz, çilek, şeftali vs.)
4 bardak için | Öneri: Yoğurdu aromatize etmek için yoğurda meyve parçacıkları, marmelat veya tatlı şurup ilave edebilirsiniz.
1. Meyveleri bir çatal yardımıyla ezin veya blender'dan geçirin.

2. Şeker ekleyin ve güzelce karıştırın.

3. Yavaşça süt ilave edin.

4. Karışımı cam bardağa alın ve meyveleri eşit porsiyonlara ayırmaya çalışın.
Kolay Krep Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gr un
  • 3 yumurta
  • 3/4 l süt veya su
  • 1 çimdik tuz
Yaklaşık 12 tane krep için

İpucu:
- Yumurta ile sıvı malzemelerin oranı hamurun kıvamını belirler. Ne kadar fazla sıvı malzeme eklenirse krepler o kadar ince olur. Hamura daha fazla yumurta eklendiğinde ise daha kalın krepler elde edilir.
-Hamuru tatlandırmak için şeker, baharat veya biraz bira ekleyebilirsiniz.
- Şekerin dozunu kaçırmayın: Eğer çok fazla şeker kullanırsanız, krepler daha sonraki işlem aşamasında parçalanabilir.
- Şeker eklemezseniz, krepler birbirine yapışmaz. Krepleri aralarına pişirme kağıdı koymadan üst üste koyabilirsiniz.
- Alternatif olarak hamuru kepekli un ile hazırlayabilirsiniz. Kepekli un ile hazırlanan hamur biraz daha katı kıvamlı olur.
1. Unu karıştırma kabına koyun ve ortasını havuz gibi açın.

2. Yumurtaları ekledikten sonra biraz süt veya su ilave edin.

3. Malzemeleri karıştırın. Yavaş yavaş kalan sütü veya suyu da karışıma dökün. Hamur pürüzsüz bir kıvamda olmalı. Topaklanma olduğunda ise süzgeçten geçirebilirsiniz.

4. Hamuru en az bir saat dinlendirin.
Civciv Pop Kek Hazırlayın

Malzemeler:

  • 300 gr açık renk hazır kek tabanı
  • 1 yemek kaşığı portakal likörü (isteğe göre portakal suyu)
  • 100 gr labne
  • 150 gr beyaz kuvertür çikolata
  • 10 gr hindistancevizi yağı
  • Birkaç damla sarı gıda boyası
  • Şeker kalpler, konfeti ve yapraklar
  • 18 pop kek çubuğua
18 tane için | Hazırlama süresi: 1 saat 20 dk. | Soğuması: 45 dk.
1. Hazır kek tabanını ufalayıp kırıntılar haline getirin. Kırıntıları portakal likörü ile karıştırıp ardından şekil alacak kıvama gelene kadar azar azar labne ile harmanlayın. Karışımı 18 parçaya bölün ve top şekli verip 30 dk. soğumasını bekleyin.

2. Bu arada kuvertürü parçalayın ve hindistancevizi yağı ile sıcak su üzerinde benmari usulü eritin. Sarı gıda boyası ile renklendirin. Çubukları 1 cm kadar sarı kuvertüre bandırıp ardından da hamur toplarına geçirin. Tekrar 15 dk. soğumasını bekleyin.

3. Bir pop keki alıp kuvertüre bandırın ve fazlalıkları damlatın. Hemen şeker kalpleriyle gagasını ve saçlarını modelleyin, konfeti ile gözlerini ve yapraklarla elleri ve ayakları süsleyin. Diğer pop keklerle de aynı işlemleri tekrarlayın. Kurumalarını bekleyin.
Pop Kek Tarifi

Malzemeler:

  • 30 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 50 gr şeker
  • 1 paket vanilin şekeri
  • Tuz
  • 75 gr un
  • ¼ çay kaşığı kabartma tozu
16 tane için
1. Fırını önceden 180° derecede ısıtın.

2. 30 gr tereyağı düşük ısıda eritin. Yumurta, doğal yoğurt, şeker, vanilin şekeri ve çimdik tuzu elektrikli mikser yardımıyla yaklaşık 5 dk. beyaz köpük olana kadar çırpın. 75 gr unu kabartma tozu ile karıştırın ve beyaz köpük olan karışıma ekleyin. En son olarak eritilmiş tereyağı ilave edip karıştırın.

3. Kek kalıbının alt kısmını fırın tepsisine alın. Her bir pop kek gözüne iki çay kaşığı hamur koyun ve kek kalıbını kapağı ile kapatın. Fırında yaklaşık 20 dk. altın sarısı olana kadar pişirin.

4. Kek kalıbını fırından çıkarın ve yaklaşık 5 dk. soğumasını bekleyin. Kapağı açıp pop kekleri hafifçe bastırarak çıkarın.
Tavşan Pop Kek Hazırlayın

Malzemeler:

  • 3 yumurta (Orta boy)
  • 90 gr şeker
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 90 gr un
  • 150 gr labne
  • 2 yk. limon kreması
  • 40 gr öğütülmüş antep fıstığı
  • 225 gr renkli çikolata
  • 20 gr hindistancevizi yağı
  • 100 gr pudra şekeri
  • Şeker süslemesi
  • 20 pop kek çubuğu
  • Tavşan kurabiye kalıbı (5 - 6 cm)
20 tane için | Hazırlama süresi: 1 saat 15 dk. | Pişirme: 20 dk. | Soğuması: 50 dk.
1. Fırını önceden 180° derecede ısıtın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun. Yumurta, şeker ve vanilin şekeri beyaz köpük olana dek çırpın. Yavaşça un ekleyin. Hamuru tepsiye yayın ve yaklaşık 20 dk. pişirin. Fırından çıkarın, tepsiyi ters çevirip keki çalışma alanına alın ve 5 dk. kadar soğuması için bekleyin. Arkasındaki pişirme kağıdını çekip çıkarın ve bisküvi tabanı ovalayarak küçük kırıntılar haline getirin.

2. Labne, limon kreması ve antep fıstıklarını karıştırın. Bisküvi kırıntıları ile yoğurup iki parçaya ayırın. Bir parçasını streç folyoya sarıp 2 - 3 cm kalınlığında açın ve tavşan kalıpları çıkarın. Diğer parçası ile oval yumurta şekilleri verin ve her ikisini de buzdolabında yarım saat dinlendirin.

3. Hindistancevizi yağı ile birlikte renkli çikolataları benmari usulü sıcak su üzerinde eritin. Çubukları 1 cm kadar bandırdıktan sonra pop keklere geçirin ve 15 dk. Kadar soğumasını için bekleyin. Ardından pop keklerin hepsini renkli çikolataya bandırın. Pudra şekerini 1 -2 çay kaşığı sıcak su ile karıştırıp bir buzdolabı poşetine doldurun ve ucunda küçük bir delik kesin. Bununla tavşanların yüzlerini ve yumurtaların çizgilerini süsleyin.
Rengarenk Bahar Pop Kekler Hazırlayın

Malzemeler:

  • 150 gr Frenk üzümü
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 150 gr kedidili bisküvisi
  • 100 gr labne
  • 50 gr pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı kayısı reçeli
  • 1 çay kaşığı organik limon kabuğu rendesi
  • 225 gr renkli çikolata
  • 20 gr hindistancevizi yağı
  • Yenilebilir yaprak ve çiçekler (papatya, menekşe veya şeker çiçekler)
  • 20 adet pop kek çubuğu
20 tane için| Hazırlama süresi: 1 saat 15 dk. | Soğuması: 45 dk.
1. Frenk üzümlerini yıkayın, kurulayın ve bir çatal yardımıyla salkımlarından ayırın. Gerekirse yeniden kurulayın ve yavaşça vanilin şekeri ile karıştırın. Kedidili bisküvilerini buzdolabı poşetine koyup ağzını sıkıca bağlayıp bir merdane yardımıyla iyice ezin. Labneyi pudra şekeri, kayısı reçeli ve limon kabuğu rendesiyle karıştırın. Kırıntıları da ekleyip hepsini güzelce yoğurun.

2. Hamur karışımından toplam 20 tane top yuvarlayın. Biraz bastırıp ortasına 2 - 3 tane Frenk üzümü koyun ve tekrar yuvarlayın. Ardından 30 dk. soğutucuda bekletin.

3. Süslemesi için renkli çikolatayı Hindistan cevizi yağı ile benmari usulü sıcak su üzerinde eritin. Çubukları 1 cm kadar daldırın ve ardından pop keklere geçirip 15 dk. kadar soğuması için bekleyin. Gerekirse renkli çikolatayı tekrar ısıtabilirsiniz. Her bir pop keki eritilmiş pasta glazürüne şekerlemesine bandırın ve fazlalığı damlatın. Pop kekleri çiçeklerle veya şeker süslemeleriyle dekore edin ve kuruması için bekleyin.
Gül Kremalı Makaron Tarifi

Malzemeler:

  • 50 gr badem
  • 75 gr pudra şekeri
  • 1 bıçak ucu kadar kabartma tozu
  • 1 yumurta akı (Büyük boy)
  • 1 çimdik tuz
  • Kırmızı sıvı gıda boyası
  • Gül Kurusu için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı
  • 50 ml süt
  • 50 gr yumuşak tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
13 tane için | Hazırlama süresi: 1 saat | Pişirme: 15 dk. | Soğuması: 2 saat
1. Tepsiye silikon yapışmaz altlık veya pişirme kağıdı serin. Mereng karışımı için bademleri soyun ve öğütücüden geçirip toz badem elde edin. Pudra şekeriyle birlikte tekrar öğütüp kabartma tozuyla karıştırın. Yumurta akını tuzla birlikte köpük olana dek çırpın. Şekeri yavaş yavaş ekleyin ve yumurta akını iyice sertleşene kadar çırpın. Gıda boyasını damla damla (toplam 15 damla) ekleyin. Badem karışımını bir karıştırıcı kaşık ile dikkatlice yumurta akına ekleyin.

2. Mereng karışımını düz uçlu krema torbasına koyun. Tepsiye 4 cm Ø büyüklüğünde toplam 26 makaron sıkın. Makaronları sıcak bir yerde 30 dk. dinlendirin. Dinlendirme esnasında biraz yayılabilir ve üstleri düz bir kıvam alabilir. Üst kısmının artık yapışkan olmaması gerekiyor.

3. Fırını önceden 150° derecede ısıtın. Kreması için yumurta sarısını şekerle birikte beyaz kremsi bir kıvam elde edene kadar çırpın. Nişastayı gülsuyuyla birlikte pürüzsüz olana dek karıştırın. Sütü kaynatın. Yumurta sarısı kremasını ve gülsuyunu kaynayan süte ekleyin. Düşük ateşte katılaşmasını bekleyin. Bir kaseye dökün ve kremanın oda sıcaklığında soğumasını sağlayın. Kaseyi bir streç folyo ile kapatın.

4. Makaronları önceden ısıtılmış fırında 12 - 15 dk. pişirin. Tepside soğumasını bekleyin. Tereyağını pudra şekeriyle kremsi bir kıvam alana dek karıştırın ve kremayı kaşık kaşık ekleyin. Gül kremasını yıldız uçlu bir krema torbasına doldurun ve makaronların yarısına sıkın. Makaronları diğer yarımlarıyla birleştirin ve servisten önce 2 saat kadar soğutucuda dinlendirin.
Lavantalı Hamur Örgü Tarifi

Malzemeler:

  • ½ paket kuru maya
  • Şeker
  • 450 gr un
  • 7 çay kaşığı kurutulmuş lavanta
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 2 EL Olivenöl
  • 2 yeme kaşığı zeytinyağı
  • Açmak için un
  • Üstlerine sürmek için süt
  • 16 çubuk
16 tane için | Hazırlama süresi: 1 saat | Pişirme: 15 dk. | Soğuması: 2 saat
1. Büyük bir kâseye unu eleyip ortasına bir havuz açın. Maya ve tuz ekleyip üzerine 100 ml ılık su damla damla ekleyin. Kasenin üzerini bir bezle kapatıp 20 dakika dinlendirin. Bu arada lavanta çiçeklerini bir havanda incecik ezin.

2. Beklettiğiniz hamur karışımına lavanta, tuz ve zeytinyağı ekleyip pürüzsüz bir hamur kıvamına gelene dek yoğurun. Tekrar bir bezle kapatın ve 20 dakika dinlendirin. Un serptiğiniz çalışma alanında tekrar yoğurun ve ince olarak açın. 1 cm genişliğinde ve yaklaşık 8 cm uzunluğunda şeritler kesin. İki şeriti bir çubuk etrafında sarın veya örün. Ardından tekrar 20 dakika dinlendirin.

3. Fırını önceden 200° derecede ısıtın. Tepsiye pişirme kağıdı serin. Örgülü çubuk çörekleri süt ile fırçalayın ve fırında 12- 15 dakika daha altın sarısı olana dek pişirin.

Çilekli Minik Pasta Tarifi

Hafif ve enfes bir alternatif olduğu kadar bu pastaların hazırlanışı da son derece pratik! Muffin için olduğu gibi minik pastacıklar için de uygun derin kalıpları silikondan bulabilirsiniz. Bu materyalin birçok avantajının yanında en önemli özelliği yapışmaz olmasıdır.

Bayram havasındaki bu minik pastacıkların temel tarifi için kolayca yapılan bir limon, çikolata veya mozaik kek tarifini kullanabilirsiniz. Pişirdikten sonra minik kekleri ikiye kesip içini damak tadınıza göre doldurun. İster sade krema tercih edin ya da biraz daha uğraşmak isterseniz süt, krema ve puding tozuyla bir krema hazırlayabilirsiniz. Bu minik pastacıkların vazgeçilmezi ise üzerine koyacağınız taze çilekler. Böylece sunumlarınızın lezzetleri harika olacak ve masanız bir renk şölenine dönüşecektir.

Bir Parça Renkli Mutluluk: Makaron

Fransız mutfağına özgü bir tatlı olan gerçek bir makaronun incecik kabukları ağızda dağılmalı ve krema dolgusu ise makarona enfes bir tat vermelidir. Limon ister nane veya gül yaprakları, damak zevkinize göre makaronlarınızı dilediğiniz tatlarda hazırlayabilirsiniz

Makaron yapımının zor olduğu söylenir. Kolayca hazırlamanız için ise bizim önerimiz: Malzeme listesini, pişirme derecesini ve dinlendirme zamanını tam olarak uygulayın. Mükemmel makaronlar hazırlamak için ihtiyacınız olan sadece hassas tartı, krema torbası ve bir pişirme matı. Pişirme matındaki hazır formlar üst ve alt makaronların daha sonra birbirine mükemmel oturmasını sağlar. terhälfte später perfekt aufeinander passen.

Geleneksel makaronlar yuvarlaktır; isteğe göre farklı şekillerde de hazırlanarak sunulabilir.

Tavşan Pop Kek Tarifi

Yeni ve sevilen çubuklu kekler leziz oldukları kadar da çeşitlidir. İster çikolata ile kaplayın, ister renkli bir glazüre bandırın veya şeker incileriyle süsleyin: Pop kekleri hazırlamak hem çok kolay hem de keyifli.

Keki pişirdikten sonra bademleri kulak olarak takın ve tamamını renkli şeker glazürü ile fırçalayın. Güzel bir tavşan yüzü çizin.

Pop kekleri fırında kalıpla veya pop kek makinesi kullanarak kolayca pişirebilirsiniz. Dilediğiniz şekilde süslediğiniz leziz pop kekleriniz ile misafirlerinize renkli bir sunum yaratın.

Hayvan Figürlü Kurabiyeler

Sevdiklerinizle beraber mutfağa girip leziz tatlar hazırlamak evde yapılacak en keyifli aktivitelerden biridir.

İşin eğlenceli kısmı hamurda başlıyor: Malzemeleri ekleyin, yoğurun, açın. Hamurun çalışma alanına yapışmaması için un serpmeyi unutmayın veya yapışmaz bir silikon mat kullanın. Pişirdikten sonra sıra geldi süslemeye. Pudra şekeri, meyve suyu ve meyve püresi ile hazırlayabileceğiniz şeker glazürüne istediğiniz rengi verebilirsiniz.

Hayvan figürlü kurabiyeler yalnızca leziz değil, aynı zamanda süsleme için de çok güzel bir fikir. Pişirmeden önce kurabiye hamuruna küçük bir delik açın ve piştikten sonra bir ip geçirip dilediğiniz bir yere asabilirsiniz.