
Ev Yapımı Dondurma Tarifi ve Tüyoları
Ev yapımı dondurmayı hangimiz sevmeyiz? Sevdiğiniz malzemelerle lezzetli dondurmalar hazırlamak sandığınızdan çok daha pratik. Size özel derlediğimiz tüyolar ve tariflerimizle ev yapımı dondurmanın serinletici keyfini çıkarın. Dondurmanızı isterseniz kolay ve hızlıca dondurma makinesinde yapın, isterseniz makinesiz hazırlayın.

Ev yapımı dondurmanın avantajı açık ve net: Çünkü herhangi bir koruyucu madde ve yapay aromalar kullanmadan hazırlayabilirsiniz. İçiniz rahat bir şekilde dondurmanızın keyfini çıkarmanın en iyi yolu ev yapımı dondurmadan geçer.

Kendi hazırladığınız dondurmanın içine ne koyacağınıza yine siz karar verirsiniz. Alerjen bünyeler için farklı, bazı gıdalara karşı intoleransı olanlar için farklı tarifler deneyebilirsiniz. Ya da hayal gücünüzü kullanarak birbirinden farklı lezzetler çıkarabilirsiniz.

Dondurma makineleri sayesinde evde dondurma hazırlamak artık hem pratik hem de hızlı. Biraz sabır ve zaman ayırarak dondurma makinesi kullanmadan da ev yapımı dondurma yapabilirsiniz. Bazı dondurma çeşitleri ise diğerlerine göre daha hızlı ve kolay hazırlanıyor.
Ev yapımı dondurmayı makinede mi yapsak, makinesiz mi yapsak?
Ev yapımı dondurmayı isterseniz makine ile isterseniz de makinesiz hazırlamanız mümkün. Makine ile hazırlanan yöntem daha kolay ama daha bütçeli iken diğer yöntem biraz daha maceralı ve zaman isteyen bir hazırlama süreci gerektiriyor. Her iki metodun avantaj ve dezavantajlarını sizin için kısaca özetledik.

Dondurma makinesinde dondurma yapmak
Ev yapımı dondurma yapmanın en kolay yolu şüphesiz dondurma makinesinin yardımıyla olur. Hazırladığınız dondurma karışımını makineye koymanız yeterli. Kremsi dondurmanın püf noktası ise sürekli hava sirkülasyonu altında yoğun karıştırma metodudur. Böylece buz kristallerinin oluşumu önlenerek istenilen kremsi sonuç elde edilir. Dondurma makineleri bunu kolaylıkla yapabiliyor. Ancak bazı makineleri kullanmadan önce soğutucu parçasını derin dondurucuda gerekli ayarda soğutmak gerekirken bazı modellerde bu işlem otomatik olarak makine tarafından ayarlanabiliyor.

Makinesiz dondurma yapmak
Elbette ev yapımı dondurmayı makinesiz de hazırlamak mümkün. Bu metot biraz daha zaman ve güç istiyor. Hazırlamış olduğunuz dondurma karışımını makinaya değil de basit bir kaba koyup derin dondurucuya atmanız yeterli. Dondurmanın kremsi kıvamını yakalamak için asıl işlem, yani tekrar tekrar karıştırma işlemini istediğiniz kıvamı elde edene dek bir kaç kere tekrar etmeniz gerekir. Özellikle kremalı dondurma çeşitlerinde bu çok önemli. Fakat parfait (parfe) gibi bazı dondurma çeşitlerinde ise bu işlem çok gerekli değil.
Dondurma makinaları ve dondurma kalıpları
En çok tercih edilen dondurma çeşitleri

- Sütlü ve kremalı dondurmalar Bu iki dondurma çeşidi adından da anlaşıldığı gibi temelde özellikle süt ve kremadan yapılıyor. Kremsi dondurma sütlü dondurmanın bir çeşidi olup tamamen susuz hazırlanır. Süt ve yumurta/yumurta akı oranı ise bire birdir.
- Meyveli dondurmalar Meyveli dondurmalar tamamen sütsüz olarak meyve içerikli hazırlanabilir. İstenirse kremsi kıvamı yakalamak için süt veya krema da eklenebilir. Meyveli dondurma yaparken gerçek meyve kullanmak önemlidir. Narenciye türü meyvelerde kullanılan malzeme en az %10 oranda, diğer tüm meyvelerde ise en az %20 oranda olması gerekiyor.
- Frozen yoğurt Frozen yoğurt veya dondurulmuş yoğurt artık dondurmaya gerçek bir alternatif sayılabilir. Krema yerine frozen yoğurt başlıca yoğurt ve biraz da sütten üretiliyor. Hafif ekşimsi tadı ise özellikle sıcak yaz aylarında tam bir ferahlık veriyor. Genelde tadı nötr olarak sunulan frozen yoğurt, damak tadına göre fındık veya çikolata parçacıkları ile zenginleştirilebiliyor.
- Parfait Parfait veya parfe bir çeşit tam dondurulmamış bir dondurma çeşididir. Normal dondurmadan farklı olarak sürekli karıştırarak hazırlamak yerine dondurulur. Dondurma makinesi olmadan da hazırlanışı oldukça pratik bir dondurma türüdür. Yüksek miktarda içerdiği yumurta sarısı ve yağ sayesinde karıştırma metodu uygulamadan da oldukça kremsi bir kıvam elde edilir.
- Sorbet Sorbet özellikle büyük oranda su ile hazırlanır. Süt veya krema kullanılmadığı için yağsız ve hafiftir. Lezzetli tadını ise meyve, meyve suyu ve şekerden elde eder. Damak tadınıza göre limon suyu, likör veya diğer alkol içerikli içecekler eklenebilir.
Dondurma zamanı: lezzetli ve ferahlatıcı dondurma tarifleri
Mükemmel dondurma kreasyonlarınız için bazı temel tüyoları ve tariflerimizi sizinle burada paylaşmak istiyoruz. Dondurma, sorbet ve frozen yoğurt tariflerini hemen deneyin ve ferahlatıcı lezzetleri keşfedin!
Mükemmel dondurma için temel kurallar

Soğuk ve sıcak su banyosu
Soğuk su banyosu için büyük bir kâseye su ve buz koyun veya diğer soğutucu koyun. Dondurma karışımının bulunduğu kâseyi buz gibi su banyosunun içine yerleştirin ve yaklaşık 6-8 dakika kadar karıştırmaya devam edin.
Sıcak su banyosu için bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun ve kaynama noktasına getirin. Uygun bir çelik kâseyi hazır tutun.
Sıcak su banyosu için bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun ve kaynama noktasına getirin. Uygun bir çelik kâseyi hazır tutun.

Kuvertürü eritin
Sıcak su banyosu hazırlayın. Kuvertürü kabaca ezin ve uygun bir çelik kâsenin içine alarak sıcak su banyosuna yerleştirin. Kuvertürün yavaşça erimesini sağlayın, arada bir karıştırın.

Şerbet hazırlayın
250 ml suyu 250 gr şekerle sürekli karıştırarak şeker tamamen eriyene kadar kaynatın. Ardından karışımı tekrar 2-3 dakika kaynatın. Soğutulmuş şerbeti yaklaşık 1 hafta kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
Ahududulu Sorbet

Malzemeler:
- 500 g taze veya dondurulmuş ahududu
- 1 limon
- 100 g şeker
- 45 g invert şeker
- 2 yemek kaşığı ahududu likörü veya şerbeti
- Dondurma makinesi
- El blenderi
- İnce süzgeç
6 kişilik • Hazırlama süresi: 30 dk • Kişi başı 140 kcal
1. Taze ahududuları ayıklayın, yıkayın. Dondurulmuşsa çözülmesini bekleyin. Derin bir kaba alın ve el blenderi ile iyice püreleyin. Meyve püresini ince bir elekten geçirin.
2. Limonu sıkın ve suyunu şeker ve invert şekeri ile meyve püresine karıştırın. Çırpıcı ile şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Ahududu likörünü ilave edin. Üstü kapalı şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
3. Sorbet karışımını dondurma makinesine koyun ve 50 dakika kadar kremsi ve sert kıvam alana kadar dondurun. Karışımı makineden çıkarın ve hemen servis bardaklarına veya kâselerine koyun veya derin dondurucu kabına koyup dondurun.
© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
2. Limonu sıkın ve suyunu şeker ve invert şekeri ile meyve püresine karıştırın. Çırpıcı ile şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Ahududu likörünü ilave edin. Üstü kapalı şekilde 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
3. Sorbet karışımını dondurma makinesine koyun ve 50 dakika kadar kremsi ve sert kıvam alana kadar dondurun. Karışımı makineden çıkarın ve hemen servis bardaklarına veya kâselerine koyun veya derin dondurucu kabına koyup dondurun.
© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
Çilekli Dondurma

Malzemeler:
- 300 g çilek
- 1/2 limon
- 80 g şeker
- 150 g krema
- 100 ml süt
- Dondurma makinesi
- El blenderi
10 kişilik • Hazırlama süresi: 15 dk • Dondurma: 35 dk • Kişi başı 95 kcal
1. Çilekleri yıkayın ve fazla sularını damlatın. Yapraklarını koparın ve güzel olmayan yerlerini kesip çıkarın. Çilekleri kabaca doğrayın ve el blenderi ile püreleyin.
2. Yarım limonun suyunu sıkın ve şekerle karışıtın. Ardından çileklere ekleyin ve hepsini güzelce şeker tamamen eriyene dek karıştırın. Krema ve sütü de ilave edin. Tekrar hepsini el blenderinden geçirin. Karışımı dondurma makinasında (makinenin talimatına uygun şekilde) dondurun. (Yaklaşık 35 dk.)
Faydalı bilgiler: Karşı konulmaz ve C vitamini zengini meyvelerin sezonları kısa olduğundan bu meyvelerden mümkün olduğunca yararlanmakta fayda var. Dağ çileği veya yabani çilek olarak bilinen çileklerin lezzeti ve aroması oldukça yoğundur. Marketlerde çok bulunmasalar da saksıda veya bahçede kendiniz de rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
2. Yarım limonun suyunu sıkın ve şekerle karışıtın. Ardından çileklere ekleyin ve hepsini güzelce şeker tamamen eriyene dek karıştırın. Krema ve sütü de ilave edin. Tekrar hepsini el blenderinden geçirin. Karışımı dondurma makinasında (makinenin talimatına uygun şekilde) dondurun. (Yaklaşık 35 dk.)
Faydalı bilgiler: Karşı konulmaz ve C vitamini zengini meyvelerin sezonları kısa olduğundan bu meyvelerden mümkün olduğunca yararlanmakta fayda var. Dağ çileği veya yabani çilek olarak bilinen çileklerin lezzeti ve aroması oldukça yoğundur. Marketlerde çok bulunmasalar da saksıda veya bahçede kendiniz de rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
Frozen Yoğurt

Malzemeler:
- 4 yumurta akı (M boy)
- Tuz
- 600 g doğal yoğurt
- 60-70 ml Mürver çiçeği şurubu
- Dondurma makinesi
6 kişilik • Hazırlama süresi: 10 dk • Dondurma süresi: 50 dk
1. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile sertleşene kadar çırpıp soğumaya bırakın. Yoğurdu ve şurupla birlikte bir kâsede karıştırın. Sertleşmiş soğutulmuş yumurta aklarını yoğurt karışımına ekleyin.
2. Yoğurt karışımını dondurma makinesine koyun ve 50 dk kadar kremsi, sert kıvam almasını bekleyin. Hazır yoğurt karışımını makineden çıkarın ve hemen kâselerde servis yapın veya ağzı kapatılabilir bir derin dondurucu kabında buzluğa atın.
Faydalı bilgiler: Frozen yoğurda en yakışan tat çikolatalı sostur. Bunun için 100 g bitter kuvertürü ezin ve 2 yemek kaşığı su, 50 g krema ile bir tencerede eritin. Frozen yoğurdun üzerine önce çikolatalı sosu gezdirin, ardından da kırılmış, karamelize bademler ekleyin. İsterseniz de ufak karamel şekerleri ya da kavrulmuş hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.
© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
2. Yoğurt karışımını dondurma makinesine koyun ve 50 dk kadar kremsi, sert kıvam almasını bekleyin. Hazır yoğurt karışımını makineden çıkarın ve hemen kâselerde servis yapın veya ağzı kapatılabilir bir derin dondurucu kabında buzluğa atın.
Faydalı bilgiler: Frozen yoğurda en yakışan tat çikolatalı sostur. Bunun için 100 g bitter kuvertürü ezin ve 2 yemek kaşığı su, 50 g krema ile bir tencerede eritin. Frozen yoğurdun üzerine önce çikolatalı sosu gezdirin, ardından da kırılmış, karamelize bademler ekleyin. İsterseniz de ufak karamel şekerleri ya da kavrulmuş hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.
© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
Stracciatella Dondurması

Malzemeler:
- 1 vanilya çubuğu
- 200 ml süt
- 300 g krema
- 4 yumurta sarısı ( M boy)
- 90 g şeker
- 100 g bitter çikolata (%70 kakao)
- Dondurma makinesi
- 1 kapaklı derin dondurucu kabı
- Servis için külah (isteğe bağlı)
6 kişilik • Hazırlama süresi: 25 dk • Soğutma: 12 saat • Dondurma: 55 dk • Kişi başı 365 kcal
1. Vanilya çubuğu özünü keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına kesip çıkarın. Süt ve kremayı vanilya özüyle birlikte bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak kaynattıktan sonra düşük ateşte 5 dk kadar daha kaynatın. Kenara alın.
2. Yumurta sarılarını şekerle birlikte ısıya dayanıklı bir karıştırma kabında iyice çırpın. Sıcak vanilya kremasını karıştırarak yumurta karışımına ilave edin. Sıcak su banyosunda 10 dakika kadar daha karıştırmaya devam ederek kremsi bir kıvam yakalayın. Karışımı soğuk bir kaba aktarın. Soğuk su banyosuna oturtun ve 10 dk daha karıştırın. Ağzı kapalı şekilde buzdolabında gece boyunca bekletin.
3. Dondurma karışımını buzdolabından çıkarıp vanilya özünü ayırıp çıkarın. Dondurma karışımını makineye koyun ve 40 dk kadar dondurun.
4. Bu arada çikolataları kabaca parçalayın ve sıcak su üzerinde benmari usulü eritin. Eritilmiş çikolatayı bir sıkma poşetine doldurun. Vanilya dondurmasının üçte birini 1 litrelik uzun bir derin dondurucu kabına koyun. Çikolatanın üçte birini ince şeritler şeklinde dondurmanın üzerine sıkın. Üzerini tekrar vanilya dondurması ile kapatın. Ve tekrar çikolata gezdirin. Bu adımı tekrar edin. Dondurmayı bir çatal yardımıyla karıştırıp çikolata parçacıklarının eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın. Sertleşmesi için 15 dk kadar derin dondurucuda bekletin. Küçük kaselerde veya külahta servis yapabilirsiniz.
© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
2. Yumurta sarılarını şekerle birlikte ısıya dayanıklı bir karıştırma kabında iyice çırpın. Sıcak vanilya kremasını karıştırarak yumurta karışımına ilave edin. Sıcak su banyosunda 10 dakika kadar daha karıştırmaya devam ederek kremsi bir kıvam yakalayın. Karışımı soğuk bir kaba aktarın. Soğuk su banyosuna oturtun ve 10 dk daha karıştırın. Ağzı kapalı şekilde buzdolabında gece boyunca bekletin.
3. Dondurma karışımını buzdolabından çıkarıp vanilya özünü ayırıp çıkarın. Dondurma karışımını makineye koyun ve 40 dk kadar dondurun.
4. Bu arada çikolataları kabaca parçalayın ve sıcak su üzerinde benmari usulü eritin. Eritilmiş çikolatayı bir sıkma poşetine doldurun. Vanilya dondurmasının üçte birini 1 litrelik uzun bir derin dondurucu kabına koyun. Çikolatanın üçte birini ince şeritler şeklinde dondurmanın üzerine sıkın. Üzerini tekrar vanilya dondurması ile kapatın. Ve tekrar çikolata gezdirin. Bu adımı tekrar edin. Dondurmayı bir çatal yardımıyla karıştırıp çikolata parçacıklarının eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın. Sertleşmesi için 15 dk kadar derin dondurucuda bekletin. Küçük kaselerde veya külahta servis yapabilirsiniz.
© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
Vanilya Dondurması

Malzemeler:
- 1 Tahiti vanilya özü
- 200 g yağlı süt
- 300 g krema
- 4 yumurta sarısı (M boy)
- 90 g şeker
- Dondurma makinası
- Külah (hazır veya ev yapımı olabilir)
6 kişilik • Hazırlama süresi: 25 dk • Soğutma: 12 saat • Dondurma: 40 dk • kişi başı 280 kcal
1. Vanilya çubuğu özünü keskin bir bıçak yardımıyla uzunlamasına kesip çıkarın. Süt ve kremayı vanilya özüyle birlikte bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak kaynattıktan sonra düşük ateşte 5 dk kadar daha kaynatın. Kenara alın.
.
2. Yumurta sarılarını şekerle birlikte ısıya dayanıklı bir karıştırma kabında iyice çırpın. Sıcak vanilya kremasını karıştırarak yumurta karışımına ilave edin. Sıcak su banyosunda 10 dakika kadar daha karıştırmaya devam ederek kremsi bir kıvam yakalayın. Karışımı soğuk bir kaba aktarın. Soğuk su banyosuna oturtun ve 10 dk daha karıştırın. Ağzı kapalı şekilde buzdolabında gece boyunca bekletin.
3. Dondurma karışımını buzdolabından çıkarıp vanilya özünü ayırıp çıkarın. Dondurma karışımını makineye koyun ve 40 dk kadar dondurun. Karışımı makineden çıkarın ve hemen kâselerde veya külahta servis yapın veya ağzı kapatılabilir bir derin dondurucu kabında buzluğa atın.
Öneri: Vanilya dondurmasında taze defne ile özel bir lezzet yakalayabilirsiniz. Defne yapraklarındaki eterik yağlar vanilya aromasını ön plana çıkarıyor. Bunun için taze defne yaprağını vanilya kremasıyla birlikte yaklaşık 5 dk kaynatın. Ardından 10 dk kadar bekletip defne yaprağını içinden çıkarın ve yukarıdaki tarife uygun devam edin.
© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
2. Yumurta sarılarını şekerle birlikte ısıya dayanıklı bir karıştırma kabında iyice çırpın. Sıcak vanilya kremasını karıştırarak yumurta karışımına ilave edin. Sıcak su banyosunda 10 dakika kadar daha karıştırmaya devam ederek kremsi bir kıvam yakalayın. Karışımı soğuk bir kaba aktarın. Soğuk su banyosuna oturtun ve 10 dk daha karıştırın. Ağzı kapalı şekilde buzdolabında gece boyunca bekletin.
3. Dondurma karışımını buzdolabından çıkarıp vanilya özünü ayırıp çıkarın. Dondurma karışımını makineye koyun ve 40 dk kadar dondurun. Karışımı makineden çıkarın ve hemen kâselerde veya külahta servis yapın veya ağzı kapatılabilir bir derin dondurucu kabında buzluğa atın.
Öneri: Vanilya dondurmasında taze defne ile özel bir lezzet yakalayabilirsiniz. Defne yapraklarındaki eterik yağlar vanilya aromasını ön plana çıkarıyor. Bunun için taze defne yaprağını vanilya kremasıyla birlikte yaklaşık 5 dk kaynatın. Ardından 10 dk kadar bekletip defne yaprağını içinden çıkarın ve yukarıdaki tarife uygun devam edin.
© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
Limonlu Sorbet

Malzemeler:
- 2 limon (bir tanesi organik limon)
- 3 misket limonu
- 5 yaprak limon otu
- 90 g ince şeker
- 200 ml soda
- Dondurma makinesi
- El blenderi
4 kişilik • Hazırlama süresi: 10 dk • Kişi başı 110 kcal
1. Organik limonu sıcak suda yıkayın, kurulayın ve kabuğunu rendeleyin. Tüm limonları sıkın. Limon otlarını yıkayıp kurulayın ve ince şeritler şeklinde doğrayın. Limon suyunu şeker, limon kabuğu rendesi ve limon otlarıyla birlikte karıştırıp iyice püreleyin.
2. Sodayı da karışıma ekleyin. Çelik bir kâseye aldığınız karışımı ağzı kapalı olarak yaklaşık 4 saat kadar derin dondurucuda bekletin ve yarım saatte bir karıştırıp buz kristallerinin çok büyük olmasını engelleyin. Alternatif olarak karışımı dondurma makinesinde de dondurabilirsiniz.
3. Hazır limonlu sorbeyi dört cam kâsede servis yapabilirsiniz.
© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
2. Sodayı da karışıma ekleyin. Çelik bir kâseye aldığınız karışımı ağzı kapalı olarak yaklaşık 4 saat kadar derin dondurucuda bekletin ve yarım saatte bir karıştırıp buz kristallerinin çok büyük olmasını engelleyin. Alternatif olarak karışımı dondurma makinesinde de dondurabilirsiniz.
3. Hazır limonlu sorbeyi dört cam kâsede servis yapabilirsiniz.
© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH
Dondurma yapımı için ihtiyacınız olan her şeyi şimdi keşfedin!
Harika mutfak yardımcıları ile dondurma yapımı artık çok kolay! Yaz günlerini daha serin geçirmek için aradığınız her şey şimdi tchibo.com.tr'de
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Aromalı mineralli su için meyvenin suyu doğrudan şişeye taze şekilde sıkılır
41,95TL
24,95TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Oldukça keskin, özel bıçaklı; meyve, turunçgiller, sebze, sert peynir ve çikolata için ideal
34,95TL
24,95TL
Maalesef tüm stoklar tükenmiştir
Dondurma yapımı için pratik araç ve gereçler
Dondurma makinesi yanında diğer bazı araç ve gereçler de işinizi kolaylaştırabilir. Eğer sık sık dondurma yapıyorsanız, bu malzemelerin elinizin altında olması size hem zaman kazandıracak hem de dondurma yapımını daha da keyifli hale getirecek.
- Dondurma kaşığı ile dondurmaları porsiyonlara bölmeniz çok pratik! Yuvarlak, köşeli veya sıyırıcı kaşık olarak plastik veya çelik malzemeden üretilmiş olan farklı çeşitlerini bulabilirsiniz. Dondurma porsiyonlayıcı kaşığında bulunan özel kaldırma mekanizması sayesinde dondurmayı top şeklinde çıkarabilirsiniz. Dondurma kaşığını arada bir sıcak suya daldırmak dondurmanın kaşıktan daha kolay çıkarmasını sağlar.
- Plastik kazıyıcı Kazıyıcının yumuşak kenarı sayesinde karıştırma kabında bulunan karışımın tamamını rahatlıkla hiçbir atık kalmadan sıyırabilirsiniz. Plastik veya silikon kazıyıcının esnekliği sayesinde ise kâsenin dibine kadar rahatlıkla ulaşabilir ve karıştırabilirsiniz.
- Soğutucular veya buz küpleri Soğutucuları derin dondurucuda dondurabilirsiniz. Dondurucudan çıkardıktan sonra içinde bulunan sıvı daha uzun süre soğuk kalır. Dondurma yapımında soğutucu aletler veya hazırlamış olduğunuz buzlar önemli görev üstlenerek dondurma karışımının soğutulmasını sağlar.
- El blenderi Bu önemli yardımcı aleti soslara ve meyve pürelerine hem volüm hem de kremsi bir kıvam kazandırır.
- Çırpma kâsesi En ideal çırpma kâsesi çelik malzemeden üretilmiş olanıdır. Yuvarlak tabanı sayesinde kaymadan mükemmel bir şekilde tencere üstüne yerleştirilebilir. İster sıcak ister soğuk su banyosu için idealdir. Profesyoneller daha pahalı olan bakır kâseleri tercih ediyor. Bakır, ısıyı daha iyi yayar ve profesyonel ellerin mutlaka tercih ettiği bir üründür.
- Sıkma torbası seti Sıkma torbası seti, süslemede, pasta ve kek yapımında olmazsa olmazlardan. Ağzı yuvarlak veya farklı desenlerle sunulan sıkma torbalarını beze veya kızartılacak hamur işlerinde kullanabilirsiniz. Dondurmanızı taze krema ile süslemek için de tercih edebilirsiniz.
- Waffel makinesi ile ev yapımı külahlar yapabilirsiniz. Ancak külah için sunulan düz waffel makineleri bildiğimiz waffel makinelerinden biraz daha farklı. Külah waffel makineleri daha düz olup üzerine hamur yayılır ve pişirilir. Genelde bu tür waffel makinnelerini yanında külahlara şeklini veren bir sarma aleti bulunur.
© 2016 Gräfe und Unzer Verlag GmbH, München